kosttilskud.dk

 

Vil du ha større biceps? Så skal de trænes direkte efter du har trænet ben!Lige efter du har trænet ben har du automatisk mere testosteron og væksthormon i blodet. Træner du herefter en mindre muskelgruppe lige efter, vil denne vokse betydelig hurtigere og blive større. Denne teori har en gruppe norske forskere på Lillehammer University College studeret nærmere.

biceps træning

Forsøget:
Selve forsøget var med 11 nordmænd i alderen 20-34, der aldrig havde prøvet vægttræning før. I en periode på 11 uger skulle de hver især ned i fitnesscenteret 4 gange om ugen og lave bodybuilding. 2 af dagene skulle de kun fokusere på at træne deres venstre bicep, med at lave bicep curls, og omvendte curls. (Venstre)

De resterende 2 dage skulle de træne ben. Nordmændene lavede leg-press, leg-extensions og leg-curl. Og lige efter bentræningen skulle de træne deres højre bicep med de samme øvelser som de havde gjort med den venstre de andre 2 dage. (Højre)
squat træning

Hver “forsøgskanin” brugte de vægte, de nu kunne holde for at kunne tage 10 reps. De skulle endvidere før, mens og efter træningen drikke shakes bestående af protein og kulhydrat.

Resultatet.
Efter de 11 uger kunne forskerne konkludere at den højre bicep, der var blevet trænet direkte efter bentræning, var betydelig større end den venstre, som “bare” var trænet separat. Og ud over dette, så var den den højre bicep også stærkere end den venstre!

Billede 6  Billede 3  Billede 1

Hvorfor dine biceps vokser mere ved træning lige efter du har trænet ben, kan du se på billedet ovenfor. Efter enhver træning med leg+arm / ben+arm, er der mere testosteron og væksthormon i kroppen, end hvis du kun træner dine arme alene.

Facts.

  1. T-0 = Før træning.
  2. T-1 = Efter biceps træning.
  3. T-2 = Efter bentræning + armtræning lige efter.
  4. T-3 = En halv time efter træning.

Flere studier.

Nogle danske forskere havde faktisk inden dette forsøge for længst undersøgt og bevist, at hvis du træner dine arme sammen med dine ben, så vokser armene hurtigere. De havde dog forsøgt sig med at træne arme FØR bentræning.
Denne konklusion viser sig måske at være endnu mere brugbar, da man fra andre lignende forsøg har set forsøgspersoner, der trænede mindre muskelgrupper først i forskellige sekvenser, fik større muskler i den muskelgruppe de trænede først.
Men man kommer ikke udenom, at når du træner dine ben og arme inden for samme træningspas, så udløser det mere testosteron og væksthormon i kroppen. Så er du ude efter større muskler, så husk på denne opskrift.