kosttilskud.dk

 

Tab dig mere og lettere med L-Carnitin


Tænk hvis du kunne tabe dig 30% mere på diæt eller under faste med et bestemt kosttilskud, end du kunne uden! Ny forskning peger på, at det kan du.

Fitness model har fået mavemuskler med L-carnitin

Den moderne sundhedsvidenskab har længe vidst, at det er sundt at faste engang imellem. 
Derfor er der også rigtigt mange diæter i omløb, hvoraf de mest kendte er 5-2 kuren og Leangains diæten. 

Læger fra det kinesiske universitet Sun Yat-Sen har påvist at forsøgspersoner, lettere klarer sig igennem en faste, og forbrænder mere fedt samtidig, hvis de indtager 2 gram L-carnitin om dagen. 

Studiet

Forskerne brugte til forsøget i alt 30 forsøgspersoner. 15 i forsøgsgruppen og 15 i kontrolgruppen. Den ene gruppe fik 2 gram L-carnitin hver dag i 7 dage, mens den anden fik placebo (kalktabletter). 

Efter 3 dage startede alle 30 forsøgspersoner på at faste. De indtog kun 200 kilokalorier dagligt – typisk bestående af grøntsagssuppe.  Ud over det, så gik de 1-2 timer hver dag. 

Resultatet – L-carnitin sætter fart på vægttabet

I fasteperioden tabte kontrolpersonerne sig 3,2 kg, mens forsøgspersonerne tabte 4,6 kg i gennemsnit.  
Det betyder at L-carnitin gruppen tabte sig 30 % mere end kontrolgruppen. 

1 - L-carnitin og vægttab
L-Carnitin gruppen tabte ikke bare flere kg, men de tabte sig også flere centimeter om livet. L-carnitin gruppen tabte sig i gennemsnit 5 cm om livet, mens kontrolgruppen kun tabte 2 centimeter. Omregnet til procent – er det 40 % flere centimeter!

2 - L-carnitin og vægttab

L-carnitin hæmmer appetitten

Det mest forbløffende resultat var dog på sultfornemmelsen. Kontrolgrupperne berettede ikke mærkeligt – at de blev mere sultne under fasten, mens L-carnitin gruppen faktisk mente, at de følge sig mindre sultne end normalt. 
3 - L-carnitin og vægttab
Kontrolgruppen blev naturligtvis mere udmattede fysisk, under fasten, mens L-carnitin gruppen utroligt nok følte, at de havde mere overskud.

4 - L-carnitin og vægttab

Konklusion om L-carnitin

Resultaterne taler for sig selv i dette forsøg. Forsøgspersonerne tabte sig markant mere i kg og cm end kontrolgruppen – og ikke mindst følte de at have større overskud, og nemmere ved at gennemgå fasten, som var en del af studiet. Ud fra disse resultater, kan det konkluderes at L-carnitin er et velegnet kosttilskud, til at bidrage til vægttab og bevarelse af fedtfri kropmasse under faste. 

DU kan lovligt købe L-carnitin hos Bodylab.dk :

L-carnitin fra bodylab 500px
køb nu knap

Hvad er L-carnitin?

Stoffet er essentielt for transporten af fedt ind i cellernes forbrændingsmotor.

Kroppen kan selv i nogen grad syntetisere L-carnitin ud fra aminosyren lysin. 98 % af carnitin findes i nyrer, lever, hjerte, hjerne og skelet.

Ud over at være essentiel for forbrændingen af fedt, så er der indikationer på, at stoffet også kan have en postiv effekt i efterbehandling af hjerteanfald. Ikke mindst har studier vist at carnitin i kombination med sildenafil, havde positiv effekt på potensen hos mandlige diabetikere, der ikke responderede på sildenafil alene.

Kilder: Ergolog og Wikipedia om L-carnitin