kosttilskud.dk

 

South Beach Kuren


Det gennemgående princip bag South Beach kuren, designet af Dr. Athur Agasthon og diætist Marie Almon, er at formindske indtaget af stivelsesholdige produkter. Kuren udelukker dog ikke alle fødevarer med kulhydrater og sukker. En South Beach kur bør derfor ikke forveksles med mere ekstreme kulhydratfattige diæter såsom Atkins kuren. Bøger om South Beach kuren er lette at støve op, og nu hvor sommeren er over os er ”The South Beach Diet Taste of Summer Cookbook” temmelig aktuel.

Generelt om South Beach kuren
Hvis du vælger at give dig i kast med South Beach kuren, vil det muligvis føles som en stor og omfangsrig kostomlægning, især, hvis du er vant til at spise fødevarer med højt stivelsesindhold.  Athur Agasthon giver et bud på hvorfor en sådan ændring skulle være god for din krop i bogen ”The South Beach Diet”. Han mener, at en stivelsesholdig kost formindsker kroppens egenskab til at nedbryde sukker og optagelse af mad, da kulhydrater får blodsukkeret til at stige. Bogen er værd at læse, hvis du vil vide mere om den muligvis uheldige effekt af stivelsesholdige kulhydrater på kroppen.

De tre faser i South Beach kuren
South Beach kuren består af 3 forskellige faser.  Af sundhedsmæssige årsager bør fase 1 udelukkende strække sig over to uger. Denne fase betragtes mere som en kickstarter til et vægttab end en varig diæt. Fase 2 og 3 er lettere at følge på længere sigt, da kosten er langt mere varieret. Nogle vælger at følge sidstnævnte faser, og springe fase 1 over.
 
Fase 1:
I den første fase udelukkes brød, kartofler, pasta og sukkerholdige produkter. Her oplever mange et vægttab efter kort tid. Ifølge flere skeptiske eksperter skyldes dette udelukkende, at kroppen taber meget vand i disse to uger. Det kan skabe ubalance i kroppen og føre til svimmelhed.

Fase 2:
Der er færre begrænsninger på stivelsesholdige madvarer i anden fase, hvor gode kulhydrater i frugt og fuldkornsprodukter anbefales.

Fase 3:
Skiftet mellem den anden og tredje fase bør ske, når vægten viser det ønskede tal og man er klar til en varig kostomlægning. Kogebogen “The South Beach Diet Quick and Easy Cookbook: 200 Delicious Recipes Ready in 30 Minutes or Less” opfylder diætens kriterier med 200 lette South Beach kuren opskrifter.

Delte meninger om South Beach kuren
South Beach kuren og mere kulhydratfattige kure som Atkins kuren har tiltrukket tilhængere såvel som kritik fra eksperter. Der er eksempler på vægttab i den første fase, men om kuren er sundhedsmæssig forsvarlig i længden er eksperter og læger ikke enige om. South Beach kuren opfordrer folk til at spise markant færre stivelsesholdige produkter end hvad de fleste officielle anbefalinger lyder på.
 
Alt i alt er South Beach kuren et anderledes bud på, hvordan man muligvis når frem til et vægttab. Til de interesserede bugner internettet med læsestof i form af guides, kogebøger og generel information om kuren.