kosttilskud.dk

 

Slankepiller der virker – fup eller fakta


Drømmen om det lette vægttab med slankepiller, har eksisteret i hundrede år. Måske endda længere, men tidligere i historien var det slanke skønhedsideal faktisk ikke så eftertragtet.

I fortiden måtte kvinder gerne være barmfagre og have noget på sidebenene. Det vidnede om velstand! Siden efterkrigstiden er mad blevet overflod i den vestlige verden, og skønhedsidealet om den helt slanke kvinde opstod først i 60’erne.

KØB GODKENDTE SLANKEPILLER HER!

Slankemidler gennem tiden

Med tiden er vi blevet klogere. Hvad, der måske virkede år tilbage er enten gjort forbudt eller også taget af markedet. Der vil nok altid blive forsket i udviklingen af slankepiller, for ønsket om at kunne skabe “mirakelpillen” eksisterer stadig. Nedenfor kan du læse om de forskellige midler, der har været brugt som slankepiller/slankemiddel gennem tiden.

DNP

Allerede i 30’erne eksperimenterede man med det dødsensfarlige stof DNP (dinitrophenol), som slankemiddel til kvinder. DNP
DNP er et pesticid – en såkaldt cellulær unkobler. Det virker ved at energi bliver omsat til varme. Så des mere kulhydrat du indtager, des varmere bliver du. DNP resulterede i flere dødsfald og hjerneskader hos de overophedet kvinder. Endvidere mistænker man DNP for at ødelægge kvinders reproduktionsevne.

Amfetamin

Sideløbende begyndte man ligeledes at eksperimentere med forskellige amfetaminderivater. Denne ide har bestået siden 30’erne, og er stadig det slankemiddel, der i dag medfører det største og mest effektive vægttab. Professionelle bodybuildere, modeller og andre skaffer sig det ret ekstreme stof illegalt via det sorte marked. Amfetamin-derivaterne har naturligvis en masse utilsigtede bivirkninger. Det er en stor belastning for kredsløbssystemet og kan medføre både angst, depression og ikke mindst stærk afhængighed. Dertil er det også ulovligt.

Amfetamin

Ephedra

En af de mildere amfetaminlignende stoffer er ephedra – også kendt som efedrin. Efedrin er den dag i dag, nok den mest efterspurgte slankepille på det sorte marked. Ephedrin sænker appetitten markant, og sætter forbrændingen i vejret. Endvidere så giver Ephedrin et boost i energi – så folk kan træne længere og ved højere intensitet. Ephedrin er ulovlig i EU, hvilket vil sige, at du ikke på lovlig vis kan indtage slankepiller indeholdende Ephedrin i Danmark, med mindre det er lægeordineret. Efedrin præparater er per defination lægemidler.

Letigen

I 90’erne var den berømte slankepille Letigen yderst populær. Det var en såkaldt ECA stack, bestående af koffein, aspirin og ephedrin. Letigen blev udskrevet til titusindvis af kvinder, men igen var der en bagside. Efter flere tilfælde med slagtilfælde og pludselige dødsfald, blev Letigen i 2002 taget af markedet.

Hvad er der så tilbage af slankepiller der virker?

Det er stærkt begrænset hvilke slankemidler, der i Danmark må markedsføres som værende slankepiller. En af dem er polysaccaridet Glucomannan [Wiki her], hvilket er et fiberstof, der absorberer 10 gange dens egen vægt i vand. Blander man glucommannan med vand omdannes det til en geleagtig masse, der går ind og fylder mavesækken op, der dernæst giver mæthedsfornemmelse og man derved ikke overspiser. Glucomannan er et helt naturligt produkt udvundet af konjak roden, derudover har det en beviseligt kolesterolsænkende effekt.

Endvidere er der en del receptpligtige slankepiller. En af de mere spændende er Xenical/Orlistat – et stof, der hæmmer optagelsen af fedt fra tarmen.
Uden recept kan købes en masse forskellige typer af slankepiller. Fælles er at de forsøger at efterligne den såkaldte ECA stack. De indeholder typisk koffein og capsaicin – den aktive ingrediens i Chilli.

Noget af det nyere på markedet er blandt andet Nupos Fat Binder. Nupo Fat Binder
Nupo Slim Boost Fat Binder er et banebrydende produkt, der blokerer op til 540 kalorier per måltid takket være ingridiensen Lipomyl. Lipomyl er baseret på den naturlige plantebaseret fiber chitosan.

Nupo Fat Binder henvender sig derfor også til veganere. Fordelen ved Lipomyl™ Chitosan er, at det kan binde op til 60 gange sin egen vægt i fedt. Hvilket er rigtig godt, hvis man er igang med et vægttab.

Nupo Fat Binder har videnskabelig dokumenteret effekt, samt er et produkt, der er tilgængelig for alle, da det kan købes uden recept. Der forekommer selvfølgelig den “sædvanlige” disclaimer, at produktet ikke er velegnet til børn, samt folk med sygdomme i mave-tarmkanalen eller folk med fordøjelsesforstyrrelser mv..

👉 Du kan læse mere om Nupo Fat Binder her.

 

Konklussion på slankepiller der virker

Fælles for alle slankepiller – uanset om det er et lægeordineret produkt eller “bare” koffein, så gælder det, at der INGEN mirakelmidler findes. Ingen slankepiller giver et varigt vægttab, og ingen slankepiller giver et dramatisk vægttab uden samtidig at kombinere med øget aktivitetsniveau og en begrænsning i kalorieindtag. Stærke markedskrafter vil selvfølgelig gerne have folk til at tro noget andet, men sådan forholder det sig ikke. et vægttab kræver i al sin enkelhed, at kroppen er i kalorieunderskud. Du skal se slankepiller som et supplement til dit vægttab eller livstilsændring.

KØB GODKENDTE SLANKEPILLER HER!