kosttilskud.dk

 

Hvordan kan du motivere dig selv til at motionere?


En af de mest almindelige årsager man hører om, hvorfor folk ikke kan afsætte tid til at dyrke motion, samt konsekvent leder efter den ene dårlige undskyldning efter den anden, såsom: “Jeg gider ikke”, eller “Jeg har for travlt” osv. osv. er ikke andet end et udtryk for svag diciplin.

At få tilpasset motion ind i sit dagsprogram kræver ikke alverden. At man dyrker motion er ikke noget man gør fordi alle andre gør det, og man så er smart. Nej det er noget man gør for at holde kroppen igang og passe på sit helbred. Som sundhedsstyrrelsen anbefaler skal voksne motionere mindst 30 min om dagen, hvor børn er oppe på hele 60 min.

Det er vigtigt at passe på sig selv og kun du har ansvaret for det.

Som sagt er det ikke noget problem at få passet motion ind i sin dagligdag, også selvom den kan være travl.

Motion kan være mange ting. At tage ned i et fitnesscenter giver mange muligheder for at træne, men det kræver selvføgelig også at man har tid til at tage derned.

Motion kan også være så simpelt, at huske at tage trapperne istedet for elevatoren.. Gå en lille tur inden sengetid, cykle over at handle i stedet for at tage bilen, ja kært barn har mange navne.

Det er så lidt der skal til.

Nedenfor finder du en liste af punkter over, hvordan man kan passe motion ind i en travl hverdag, samt finde motivationen til det …

1. Træn med en ven eller bekendt:

Hvis du motionerer sammen med en anden, kan du slå to fluer med et smæk – du får motioneret, samt du får at socialiseret dig. Du har også sværere ved at melde afbud, da du også skuffer en anden end sig selv, når du ikke deltager.

Er det sådan, at din ven eller bekendt fx har lignende mål som dig selv og er lige så motiveret for at komme igang, så kan det give dig ekstra motivation for at træne, samt det er noget i gør sammen og kan holde hinanden oppe, hvis der fx kunne opstå en dårlig dag eller lign.

2. Meld dig ind i en klub/forening eller på et hold:

Igen… Her forpligter du dig igen lidt mere, hvor du måske kan have svært ved at melde afbud, da andre kan være afhængig af din tilstedeværelse/deltagelse. Det gør måske, at man lige overvejer igen om sofaen kalder mere end vennerne på fodboldholdet.

At man melder sig ind i klub/på et hold gør også, at man kommer til at udleve sin hobby, samt man får noget socialt samvær og evt. kammeratskab.

Det kan jo være alt fra løbeklub, håndbold, fodbold, svømmeklubben.. You name it ????

3.Træn tæt på hjemmet:

Man mister hurtig motivationen til at komme afsted hvis man skal ud at cykle/køre alt for langt for at motionere. Det kan det hurtig komme til at virke uoverskuelig.

Som sagt behøver det ikke at være et vildt fancy sted du motionerer. Hele essensen af det er, at du gør noget for dig selv og dit helbred. Så vær ligeglad med hvis dit lokale fitness center ikke lige har det nyeste nye udstyr eller gynmastiksalen stadig ser ud som da du gik i skole. Du er der for at gøre noget godt for sig selv og det er det vigtigste.

Ofte kan det faktisk også være mere hyggeligt at træne i lokalområderne, da der kan være en anden atmosfære og de som træner der, er der for det helt samme formål som dig selv.

4. Træn når du ved, du kan:

Hvis du planlægger en træning på et umulig tidspunkt, så ved du også at chancen for at komme afsted er lig 0. Nogle mennesker lover sig selv igen og igen, at de vil motionere i deres frokostpause, men i virkeligheden er der alt for kort tid at råde over, fra du kommer afsted til du reelt er det sted du skal træne og til du er tilbage igen på arbejdet. Det kommer igen til at være for uoverskuelig. Så lad vær med at sætte dig mål, du på forhånd ved, ikke kan lykkes. For så mister du først motivationen idet du skuffer dig selv gang på gang ved ikke at kunne gennemføre. Så planlæg din træning på dage og tidspunkter du ved, du kan.

5. Gør det til en prioritet:

Bedre sundhedsvaner bør være en prioritet for os alle. At fået dårligt helbred vil uden tvivl være det værste, der kunne ske, for inden man når at se sig om, er der allerede en række fgesygdomme, man skal forholde sig til. Ved at have sunde vaner forebygger du rigtig mange lidelser, samt du har mulighed for at leve længere.

Hvis du gør din motion til en af dine prioriteter i livet, så kommer der mange gode ting ud af det. For nogen kan det stadig virke uoverskuelig, når man har job, evt barn og hus og hjem, der også lige skal holdes. Men husk på, at ved gentagende motion, så får du ikke bare et bedre helbred, men du får det også bedre psykisk og meget mere overskud i hverdagen, samt man kan gå i seng med god samvittighed. Det er som tidligere nævnt KUN 30 min som minimum, du skal rykke ud af kalenderen.

Bliver motion en prioritet, så er det heller ikke noget problem at udføre det.

6. Invester i et hjemme-øvelselses “kit”.

Du behøver ikke en stor garage med dyrt cardio udstyr eller tusindvis af vægtskiver. Et godt hjemme “gym” kan sættes sammen nemt og enkelt. Et sæt håndvægte, en måtte, en bold, og du har alle de basale ting, som du har brug for at holde dig i god form. Udover dette så er en løbetur rundt i kvarteret også ganske gratis motion.

Find dig nogle øvelser og rutiner du kan lave og synes godt om, for så er der jo ingen undskyldning for bare at lave lidt ????

7. Lav et projekt ud af dig selv:

En sjov og tankevækkende ting sker, når folk fokuserer på noget – så vil de fleste også gøre en indsats for at forbedre det, de er i gang med. Hvorfor så ikke også gøre din krop et projekt?

Arbejdet med at forbedre kondition og kosten, vil ganske rigtigt forbedre på den ene eller anden måde. For de fleste kommer motivationen til at spise sundt/sundere lige så snart med kommer igang med træningen. For når man ser resultater på egen krop, så smager den impulsive chokoladebar måske ikke så godt som tidligere, da man finder ud af hvor meget træning, der egentlig skal til for at forbrænde sådan en sag.

Glem for en tid havearbejdet eller skuren og skrubben i køkkenet, indtil du har fundet en god rytme – det kan vente! Dit helbred er langt vigtigere!

8. Træn fornuftigt:

Du behøver ikke at træne i timevis hver dag. 30 minutters intensiv træning er langt langt bedre end 2 timers træning af dårlig kvalitet, hvor man bare sidder og hjuler stille og roligt derudaf på en motionscykel

En god ting vil være at booke en prøvetime i fx træningscentret, der er ret ofte instruktører tilknyttet, der står til rådighed for at lægge et træningsprogram til dig, så du får det mest optimale ud af træningen og det hele ikke er spildt.

9. Find en motionsform du nyder:

Det siger jo selvfølgelig sig selv, at der ikke er nogen ide i, at dyrke mortion som hænger en ud af halsen. Det er på ingen måde motiverende.

Motion er mange ting. Holder du af at danse, jamen så prøv kræfterne af med en omgang Zumba og få sved på panden. Holder du af vand, så kom i svømmehallen og svøm baner. Holder du af holdsport, så meld dig i en klub.

Få gjort noget ved det. Det er kun en lang række dårlige undskyldninger, der holder dig tilbage????