kosttilskud.dk

 

Grøn te


Velkommen til grøn te i de danske hjem

I Japan og Kina har grøn te været en populær drik i tusindvis af år. Der skulle gå en snes år før de vestlige lande fik øjnene op for de grønne blade, og deres, eftersigende, effektive egenskaber til at opretholde et stærkt helbred.

For at få mest mulig udbytte af de grønne te blade laves der kosttilskud som grøn te ekstrakt og grøn te pulver.

Grøn te generelt

Grøn te kan virke en anelse bitter i smagen og væsken er forholdsvis klar, sammenlignet med sort te. Desuden har grøn te et højt indhold af antioxidanter og de friske teblade er spækket med B-vitamin såvel som en mængde C-vitamin svarende til 4 gange så meget som i citron eller appelsinjuice.

Det unikke ved Grøn te

De fleste kender sikkert sort te (f. eks. Earl Grey), som den foretrukne tedrik i vesten – grøn te virkning adskiller sig fra denne på op til flere måder. Dét der gør grøn te anderledes, er den specielle fremstillingsproces: fra når de grønne teblade plukkes og dampes for derefter at omdannes til te. Andre tesorter går oftest i gennem et gærings forløb og får en mørkere farve.

Det gælder ikke for grøn te, uden gæring bibeholder den sin friske smag og vigtige stoffer. Nogle eksperter mener, at teens kemiske egenskaber ændres drastisk ved gæring. De allerede eksisterende stoffer kaldet catechiner, letoptagelige for kroppen, tager nye former efter gæring, som kroppen har svært ved at optage.

Kan grøn te siges at være helbredende?

Grøn te sættes ofte i forbindelse med en sundhedsfremmende effekt, og nogen mener, at grøn te kan reducere højt kolesteroltal, opretholde hudens elasticitet, forhindre blodsprængninger, reducere karies, øge stofskiftet og chancen for grøn te vægttab osv. Flere påpeger, at antioxidanter som catechiner kan ødelægge frie radikaler.

Derved styrkes immunforsvaret og kroppens celler – en hjælpende hånd til at bekæmpe kræft, alzheimers og Parkinsons sygdomme. Hvorvidt grøn te har denne positive virkning diskuteres stadig blandt eksperter, da nogle mener at den videnskabelige dokumentation ikke er tilpas solid. Hvis grøn te lever op til sit rygte som en helbredende kilde, kræver det et enormt dagligt indtag for at kunne mærke disse fordele.

En voksen bør drikke 8 kopper te om dagen for at få det maksimale ud af bladene. Genvejen til at disse fordele kan være i form af kosttilskud med grøn te ekstrakt, svarende til det antal catechiner, der findes i 8 til 12 kopper grøn te.
Firmaet Pharmagreen imødekom tidligt den stigende interesse for grøn te produkter ved udviklingen af ”Grøn te Ekstrakt” (Green Tea Powder) i 1998, da konceptet blev udviklet af ingeniør Torben Damm.
Du kan her på Kosttilskud.dk få fat i Pharmagreens populære ”Grøn Te Ekstrakt”, der er lige til at hælde i en kop med varmt vand, samt ”Grøn te tabletter”– begge produkter har antioxidative egenskaber på grund af deres høje indhold af catechiner.

Alt i alt, er der ingen tvivl om, at grøn te er blevet en populær drik og flittigt bruges i forskellige produkter. Men det er vist helt op til dig om du, dels bryder dig om smagen og kan mærke nogle af de sundhedsmæssige virkninger, som tesorten siges at have på krop og sjæl.