kosttilskud.dk

 

Glucomannan – EU’s eneste godkendte kosttilskud til vægttab!


Glucomannan er en vandopløselig kostfiber, der bliver udvundet fra Konjak rod, hvilket har den latinske betegnelse Amorphophallus Konjac.

Den friske konjak rodfrugt indeholder gennemsnitligt 13 % tørstof, hvoraf 64 % af tørstoffet er glucomannan og 30 % er stivelse.

Konjak Glucomannans store udbredelse i EU og Danmark skyldes primært at:

 

  1. Det er et EU godkendt slankemiddel
  2. Bakket op af videnskabelig forskning
  3. Øger vægttab
  4. Giver en naturlig øget mæthedsfornemmelse
  5. Nedsætter kolesteroltal signifikant
  6. Gavnligt for diabetikere

 

 

 
glucomannan-1

Glucomannan er et stort polysakkarid med en høj molekylevægt, der består af mannose og glukose molekyler. Mannose adskiller sig fra glukose ved placeringen af hydroxygruppen. Glucomannan er en ligekædet polymer.
glucomannan-kemiGlucomannan har den højeste molekylærvægt og højeste viskositet af alle kostfibre der er videnskabeligt undersøgt.

 

 

  • Den gennemsnitlige molekylærvægt er på mellem 200.000 og 2.000.000 Daltons.
  • Glucomannan kan absorbere sin egen vægt 200 gange i vand
  • Glucomannan danner sammen med vand, en kraftig gele med høj viskositet.

 

 

 

Glucomannan og vægttab

ALLE studier der har været lavet med konjak glucomannan og vægttab viser entydigt det samme. KG (konjak glucomannan) har en signifikant effekt på vægttab i forhold til placebo, og dette er uden bivirkninger. Det primære vægttab sker, som følge af en nedsættelse af absorbtionen af makronutrienter, samt at KG giver en øget mæthedsfornemmelse. Studierne har vist at KG er en god support, selv til store vægttab, der foregår over lang tid. Hvis du ikke mener at Glucomannan er noget for dig, så er der også mulighed for at du kan tage en slankepille test, for at finde ud af, hvilke slankepiller, der passer bedst til dig. Denne test tager højde for din tolerance for koffein, dit ønske om øget stofskifte, efterspørgsel på energiniveau med mere. Testen giver et rigtigt godt preg, i retning af, hvilke slankepiller, der er de rigtige for jer.

 

Glucomannan og diabetes

Mere end 7 studier taler deres eget sprog. Konjak glucomannan kan forbedre levevilkårene og helbredet for patienter med diabetes mellitus. Det sker blandt andet ved en forbedring af lipidprofilen, og modulering af den hastighed, hvorved makronutrienter optages i kroppen. De seneste års forskning, har vist at kolesteroltal og fedt omkring maveregionen, har en stor indflydelse på menneskets insulinfølsomhed. Glucomannan hæmmer optagelsen af fedt, og sænker kalorieindtaget generelt. 

Glucomannan og forhøjet kolesterol tal

Til dato ligger der 7 gode studier, der til sammen giver god evidens for at glucomannan er et brugbart kolesterolsænkende kosttilskud. Studier har vist at KG har evne til at sænke serumkolesterol (kolesterol i blodet) med op til 25 % og leverkolesterol med op til 35 %.
glucomannan-3-kolesterol

Glucomannan og forstoppelse

Eftersom glucomannan har en formiddabel effekt til at absorbere vand, så har det vist sig, også at fungere glimrende som et afføringsmiddel. Her er det dog vigtigt at nævne, at du bør drikke minimum 3 dl vand for hvert gram glucomannan du indtager for at få den afførende effekt. Ellers kan KG faktisk have den lige modsatte effekt. Indtager du konjak glucomannan med for lidt vand, så vil det absorbere den væske der er i din mavetarmkanal og kan så inducere en forstoppelse. Se eventuelt ovenstående video, for at få en ide om hvordan glucomannan absorberer vand.

 

 

Hvad bruges konjak glucomannan til?

Konjak dyrkes i Indien, Kina, Japan og Korea og bruges til at lave konjak pulver. Dette pulver er udover at være et meget populært slankemiddel, også et vegetabilsk substitut for gelatine. Derfor importeret konjak af mange muslimske lande, og erstatter i vid udstrækning den rolle gelatine har i mange vestlige fødevarer. Konjak er selve planten og ekstraktet “glucomannan” udgør ca 40 % af tørvægten. Konjak indeholder nærmest ingen kalorier og er derfor vidt udbredt som “diæt mad”.

 

Konjak kan være farligt!

Som det ses i videoen ovenfor, så danner glucomannan en meget tyktflydende gele, og det er ikke uden grund at amerikanske FDA (food and drug administration) har udstedt advarsler mod brug af glucomannan i slik. Som nævnt ovenfor så erstatter glucomannan gelatine, og det er mildest talt også smart at kunne lave en type slik med meget få kalorier. Desværre har der været adskillige tilfælde med børn og ældre mennesker, der har oplevet “nær-kvælning” og et par enkelte dødsfald. Af den simple årsag at glucomannan er svulmet op i svælget på de få uheldige, der har gumlet den givne type slik, hvorefter de ikke har været i stand til at synke eller spytte det ud. I dag er konjak-gele som slik forbudt i både EU og USA. I østen kan man stadig købe slik med konjak, men almindeligvis er dette slik udstyret med advarsler på emballagen. 17 mennesker er døde ved kvælning med konjak mellem 1995 og 2008.

 
glucomannan-kvaelning-4Den bedste kilde til Glucomannan kommer fra Trimlet+ .

Trimlet+ er en slankepille, der indeholder glucomannan, koffein og chrom. Chrom er tilsat for at nedsætte sukkertrangen, og koffein er tilsat for dets energigivende og appetithæmmende egenskaber. Derfor er Trimlet+ alt i alt en rigtig potent slankepille til en meget fornuftig pris. Trimlet+ ER godkendt af de danske fødevaremyndigheder.
trimlet-koeb-nu