kosttilskud.dk

 

Afhjælp migræne med blot 80 mg B6 vitamin om dagen


Man har nu fundet ud af at folk, der lider af migræne reagerer rigtig godt på et supplement B6 vitamin. Det har en gruppe forskere i ernæring netop undersøgt. Og ikke nok med at B6 vitamin nedsætter graden af migræne positivt, så nedsætter det også varigheden af migræneanfaldene!

Forsøget gik ud på…

Selve undersøgelsen med B6 vitaminet blev testet i en forsøgsgruppe bestående af 66 voksne mellem 30-65 år, der alle havde lidt af migræneanfald de sidste 5 år.

Halvdelene af denne gruppe fik 2 tabletter dagligt bestående af 40 mg B6 vitamin, den anden halvdel fik et placebo. Ingen af de deltagende i forsøgsgruppen ændrede på deres medicinforbrug af migræne i de 12 uger, eksperimentet varede.

Resultatet af forsøget…

Supplementet af B6 vitaminet viste sig at give en markant reduktion af smerter mens migræneanfaldene stod til, sammenlignet med gruppen, der fik et placebo. Det reducerede også varigheden af selve anfaldene. B6 vitaminet havde dog ingen effekt på antallet af migræneanfald.

På billederne nedenunder ses resultaterne af de 2 forsøgsgrupper. Billederne taler meget fint for sig selv.

B6 - Billede 1B 6 - Billede 2

Forskerne kiggede også på hver enkelt forsøgsperson, der under deres migræneanfald så stjerner, glimt eller zig-zag linjer. Dette er bedre kendt som “migræne med aura”. Også her fik B6 vitaminet en signifikant betydning og reducerede symptomerne for testpersonerne.

B6 - Billede 3B 6 - Billede 4

Konklusion af forsøget…

Kort fortalt fandt forskerne fandt frem til, at B6 vitaminet går ind og reducerer migrænen, da det i al sin enkelthed går ind og sænker koncentrationen af homocystein i kroppen.

Homocystein er bedre kendt som en aminosyre, hvis omsætning er knyttet visse B-vitaminer (B6, B9 og B12) og folinsyre. Forhøjede mængder homocystein kan give risiko til åreforkalkning og hjerte-karsygdomme.

Og en reduktion af homocystein i kroppen ved hjælp af B6-vitamin supplement er her med til mindske hovedpine, graden af migrænen og frekvensen/hyppigheden af anfaldene.

Kilde: http://ergo-log.com/less-migraine-with-80-mg-vitamin-b6-daily.html