kosttilskud.dk

 

DE 5 VIGTIGSTE GRUNDE TIL AT BRUGE KREATIN


Et kosttilskud der ofte topper listen hos mange mennesker er kreatin. Lad os kigge lidt på de 5 vigtigste grunde til, hvorfor du bør overveje at bruge kreatin.

Med så mange forskellige kosttilskud på markedet, har mange mennesker en tendens til at blive forvirrede over, hvilket et de skal vælge. Nogle gange vil der være et eller to tilskud, der skiller sig ud fra mængden og fanger din opmærksomhed.

Hvis du tager dig tid til at lære hvad hvert enkelt kosttilskud gør og så udvælger de vigtigste fordele, kan du lave din egen liste med tilskud til indkøb og få den til at passe med dit trænings- og kostprogram.

Et kosttilskud der topper listen hos mange mennesker, er kreatin. Lad os kigge på de 5 vigtigste grunde til at overveje at bruge kreatin.

HVORFOR BØR DU OVERVEJE AT KREATIN?

1 – FORHØJET TRÆNINGSINTENSITET BETYDER STØRRE MUSKLER

En af de første grunde til hvorfor du bør begynde at tage kreatin er fordi det vil hjælpe dig med at forøge din samlede træningsintensitet, hvilket betyder at du vil opnå en større muskelmasse.

Kreatinen vil lade dig fortsætte med at træne hårdt i fitnesscentret til et punkt, hvor du tidligere var nødt til at nedsætte belastningen eller stoppe træningen fuldstændigt, så dette hjælper også med at opbygge muskler hurtigere.

Husk på at du stadig skal presse dig selv ved hver evig eneste træningssession og give din krop tilstrækkeligt kalorier til at kunne opbygge muskelmasse, men at supplere dette med kreatin gør det i høj grad muligt.

Mennesker der kæmper for at opretholde volumen i deres træningsprogram vil være dem, der virkelig vil kunne drage nytte af at bruge kreatin, så hvis det er dig, skal du ikke ignorere den virkning, som dette kosttilskud vil give dig.

2 – BEDRE MUSKELKONTRAKTION BETYDER BEDRE PRÆSTATIONER

Anden grund til at tage kreatin er for sportsmæssige præstationer. Hvis du dyrker sportsgrene, hvor du bevæger dig eksplosivt, vil kreatin være en stor hjælp for dig.

Denne type aktiviteter vil primært være afhængige af CP-ATP energisystemet, så hvis du sikrer din forsyning af kreatinfosfat, vil du forlænge tiden hvorpå du kan arbejde med maks intensitet inden du brænder ud.

For at sætte det i perspektiv, ville en ishockeyspiller, der tog kreatin ikke bare være i stand til at kæmpe hårdere i hver periode på isen, men han ville også være i stand til at holde til flere perioder gennem hele kampen.

3 – HURTIGERE ATP SYNTESE FOR MERE FREKVENTE TRÆNIGNSPAS

For det tredje vil kreatin lader dig træne oftere, hvilket også giver markant større muskler på kortere tid.

Jo oftere du kan stimulere en muskel, jo hurtigere vil den vokse sig større, forudsat at den har haft mulighed for at restituere og vokse efter den første belastning, der blev lagt på den.

Da kreatin hjælper med at fremme muskelcellernes proteinsyntese, betyder det at du ikke behøver så meget total hviletid mellem hver enkel af dine træningspas.

Så hvis du ofte tager et par dage fri mellem hver træningspasn, kan brugen af kreatin lade dig skære denne pause ned til blot en eneste dag. Med tiden vil dette give mere træning og gøre en forskel for dine resultater fra måned til måned.

4 – STØRRE GLYCOGEN-DEPOTER SKABER STØRRE PUMP I MUSKLERNE

Det fjerde punkt på listen over grunde til at bruge kreatin er på grund af det muskelpump, som du får. Mens muskelpump ikke nødvendigvis hjælper dig fysiologisk i at opbygge muskelmasse, vil de hjælpe på motivationsniveauet.

Der er intet der kan motivere dig, som at se en muskel vokse efter træningog du får travlt med at komme tilbage i fitnesscenteret og gøre det hele igen en eller to dage senere. Da kreatin skaber et højere niveau af vandretention i kroppen, vil du opleve at muskelpump øges.

Normalt vil du opleve det største muskelpump, når du begynder at bruge kreatin og er i gang med loadingsfasen (her kan der også forekomme en smule opsvulmethed), og det vil så forsvinde når kroppen har vænnet sig til at have kreatin i systemet.

5 – FORBEDRET SPRINT KAPACITET ØGER DIT STOFSKIFTE 

Den sidste grund hvorfor du bør overveje at bruge kreatin som et af dine muskelopbyggende tilskud er fordi det forhøjer dit stofskifte.

Beregn dit energibehov: LINK til energibehov beregner

Hvis du lige nu prøver at tabe fedt, vil din daglige kalorieforbrænding have en stor indvirkning på hvor hurtigt du oplever fremskridt.

Da sprint-cardio-træning er en af de bedste måder at øge din metaboliske rate og at sprinte meget afhænger af ATP som energikilde, kan supplering med kreatin give dig bedre ydeevne inden for sprint i din vægttabsfase.

Da du typisk også sænker din indtagelse af kulhydrater mens du forsøger at tabe dig, vil dette yderligere resultere i lavere energi, hvilket gør det hårdere at komme gennem de typiske pauser.

Ved at tilføje din kost kreatin kan du hjælpe med at opveje denne træthed, så du i hvert fald kan bibeholde hvad du normalt gør, når du ikke er på diæt for at tabe dig.

KONKLUSION

Du bør virkelig overveje kreatin. Det er et af de billigste muskelopbyggende og sportsfremmende kosttilskud på markedet, så hvis du har et stramt budget, er det et af de bedste kosttilskud du kan overveje at indtage.

Hvis du beslutter dig for at anvende kreatin i din træning, skal du også huske at gennemføre loadingfasen først, da det vil være afgørende for at få muskelcellerne fyldt helt op fra starten af og lade dig se de største fordele ved at tage dette tilskud.