kosttilskud.dk

 

BMI beregner


Tjek dit BMI og find ud af, om du vejer for meget, for lidt eller er lige tilpas!

BMI er en forkortelse for Body Mass Index eller på dansk kropsmasseindex og kan være en god indikator til at finde ud af, om du er overvægtig eller ej.  BMI beregnes ved at dividere vægt i kilo med højde gange højde i meter. BMI fortæller, hvorvidt forholdet mellem din højde og din vægt stemmer overens med, hvad der anbefales for mennesker på din højde. Ved at udregne dit BMI tal kan du således finde ud af, om du ligger over eller under grænsen for en normal vægt.

kosttilskud.dk har vi gjort det let for dig at udregne dit BMI ved at bruge vores BMI beregner – alt du skal gøre er at indtaste din højde og din vægt!

 

Vægt(kg):
Højde(cm):

BMI under 18,5 = undervægtig
BMI mellem 18,5-24,9 = normalvægt
BMI mellem 25-29,9 = overvægtig
BMI mellem 25-29,9 = overvægtig
BMI mellem 30-39,9 = fedme
BMI over 40 = svær fedme


Hvis du er:
– Gravid eller under 19 år kan du ikke bruge BMI som indikator.
–  Meget muskuløs eller fra naturens side er meget kraftigt bygget, skal du være opmærksom på, at du sagtens kan have et højt BMI uden, at du rent faktisk er overvægtig, simpelthen fordi dine knogler og muskler vejer meget, og kan være med til at give et forvrænget billede af din BMI beregning.

Det, du skal være opmærksom på, er, om du har meget synligt fedt på kroppen, har du det,  skal du være opmærksom på dit BMI.
Du kan læse mere om BMI, og hvad du skal gøre, hvis dit BMI tal er for højt på Sundhed.dk’s side om BMI.